sze
19

Séta a parkban

| Szerző: nellgwyn | 11:04 pm

 Ma este is elmentünk sétálni, ezúttal a Jardin de Turia egy másik szeletére, illetve ott folytattuk, ahol a múltkor abbahagytuk, a Gulliver fölötti résznél. Itt már nem volt játszótér meg ilyesmi, itt ugyanis komolyabb dolgok veszik át a terepet: itt van a Palau de Música., a park "partján" áll, a park felé egy nagy üvegház-szerű homolkzat néz. Közelebb is mentünk és benéztünk, de belül egészen kockának és dísztelennek tűnt.

A palauval szemben lent a parkban az épülettel párhuzamosan egy sor szökökút van egy sekély téglalap alakú tavacskában, az a modern fajta, ami színesen van kivilágítva és különböző programok szerint műsorszerűen lődözi a vizet. A tó két oldalán pedig hangszórókból zene szólt, és a szökőkút műsora ahhoz volt igazítva. A zenei kínálat elég változatos volt, és azt hiszem, időrendben ment, valahol a Torreádorinduló körül értünk oda, és az Oroszlánkirály   illetve a Nemo nyomában zenéire sétáltunk el. Már nagyon vártam egy kis Killerst, de az sajnos nem jött:) viszont volt a 2001 Űrodüsszeia zenéje és arra nagyon jól működött a szökükút-tánc, és az egész nagyon hangulatos volt, szemben a palauval.

From Valencia

Itthon aztán megnéztem rögtön a palau weboldalát, de nagy csalódás: egyrészt nincs angol nyelvű változata, másrészt nagyon rosszul kereshetőek a programok, illetve kb sehogyse, és harmadrészt: csak komolyzene van. Se jazz, se népzenene, sőt nincs is a műfaj jelölve. Inneni filharmonikusok, onnani filhamonikusok, városi zenekar, jótékonysági és alapítványi koncertek, ennyi. 

Viszont hazafelé séta közben találtunk pár olyan utcácskát, ahol egymás mellett sorakoztak a bárok és az éttermek. Jónak néztek ki, talán nem is nagyon drágák, és nagyon hangultos volt az egész, biztosan ki fogunk párat próbálni. Közben ugye vissza is kellet jönni egy hídon, ami aztán végképp nagyon réginek tűnt, úgyhogy már szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a Jardin de Turia valaha egy folyó volt, és aztán amikor kiszáradt, akkor parkosították.  Mindenestre futó most is sok volt, és görkorisok is, és gyerekek! nekem furcsa, de itt teljesen normális este 9-kor sétáltatni a 2-éveseket. 

Amikor már majdnem itthon voltunk, kisebb csődületet láttunk az egyik utcán egy kapunyílásban. Néztük is, hogy mi lehet az, teljesen átlagos, rossz állapotú egyszerű kockaépület, nincs rajta semmi kiírás, és egy leereszthető fém rednőny volt rajta, mint ami mondjuk egy garázskapun szokott lenni. Benéztünk, és nagyon meglepődtünk, mert padsorokat láttunk: egy tempom van ott:)

A bejegyzés trackback címe:

https://evalencia02.blog.hu/api/trackback/id/tr32308893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása