okt
13

Bogarak

| Szerző: siki1982 | 2:58 pm

Vasárnap este Los Escarabajos koncerten voltunk a már jól bevált élő zenés szórakozóhelyünkön a Black Note Club-ban. Spanyol-angol szótár szerint a los escarabajos jelentése: the beetles. Most már talán lehet sejteni, hogy ez egy Beatles emlékzenekar, akik egyébként már '93 óta vannak együtt, ami több, mint amennyi ideig a Beatles együtt volt :) youtube-on lehet találni róluk jópár videót, köztük ezt a paródiát is, ami nekem nagyon tetszik, de sajnos a koncerten nem adták elő:

Mire megérkeztünk, már egy kisebb csoport gyűlt össze arra várva, hogy a bár megnyissa a kapuit. A kisebb csoport később sem lett nagyobb, kb a helyiség 60%-át sikerült megtölteniük. Talán ez lehet az oka annak, hogy a banda egy kicsit döcögősen kezdett, de aztán a harmadik számnál, She loves you, abszolút felengedtek és egészen jó hangulatot csináltak. Az első blokkban bemelegítésként a tingli-tangli zenéket játszották, mint pl a fent említett számot, help, money can't buy me love, stb, és persze nem maradhatott ki a repertoárból a yestarday sem.

Videóért klikk a képre
Néha kicsit szétesett a zene, néha kicsit hamis volt a kórus, néha újrakezdtek egy-egy számot, de amikor eltalálták a dolgot, az nagyon jó volt és élvezték ők is, meg persze mi is. A szünet után John Lennon imitátorunk gitárról zongorára váltott és eljátszott egy-két lassabb számot, amiket nem nagyon ismertünk, utána pedig az imagine-t, ami egészen jól sikerült.
From Valencia

Ezután jöttek az igazán jó számok: back in the u.s.s.r, don't let me down, something, oh darling (na ez nem volt annyira jó), come together:

Videóért klikk a képre

Ez az utolsó blokk kifejezetten jól sikerült, és ezzel sikerült egy jó nagy vastapsot és tömeges "otra" felkiáltásokat kapniuk, úgyhogy a lemenetel-visszajövetel kombinációt meg is spórolták és kívánságműsorral folytatták a show-t. Ez azt jelentett, hogy az emberek addig kiabáltak be számcímeket, amíg az végre nem a Hey Jude volt, amit aztán szépen el is játszottak és a "nah nah nah, nah, nah nah nah nah" (remélem nem rontottam el az idézetet :) résznél jól megénekeltették a közönséget, külön a lányokat és a fiúkat. Aztán helter skelter, I wanna hold your hand, ahol nem énekelni, hanem megfelelő ritmusban tapsolni kellett, és a legvégén a twist and shout-val koronázták meg az estét. Összeségében egy elég jó és tartalmas koncertélmény volt, leszámítva a sörárakat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://evalencia02.blog.hu/api/trackback/id/tr772368771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása